×
Entree Muziek Regie Techniek Proza Websites Contact
☰ menu

Regie

Na mijn opleiding als toneelregisseur heb ik al een aantal toneelstukken mogen regisseren. Met de nadruk op tekstbehandeling ga ik uit van de mogelijkheden van de acteurs en zoek ik samen met hen naar de grenzen van hun kunnen. Waarheid en oprechtheid staan bij mij hoog in het vaandel. Het verhaal moet verteld worden en op het publiek overkomen zoals ik en de acteurs het willen. Als schrijver en muzikant ben ik altijd bezig met de manier waarop je iets het best kunt overbrengen en het indringendst kunt tonen. Groot of klein. Het publiek overrompelen.

Bovendien ben ik als theatertechnicus in staat om de voorstelling tot het eind vorm te geven met licht en geluid en kan ik als muzikant de voorstelling indien nodig van (eigen) muziek voorzien.

Herfst in Riga - Robert Jan Peters en Wilma Vonk

Klik hier voor een recensie van 'Herfst in Riga'

Kasjtanka - Iwan Dam en Irina Parfenova
Zonder onderschriften - Demasque

Van een klein groepje ouderen tot een groep van bijna vijftig jongeren heb ik onder mijn hoede gehad als muzikaal leider annex dirigent. Musicalgroepen en gewone koren, volwassenen en kinderen. Van eenstemmig tot zesstemmig. Met solisten werken aan het interpreteren van de tekst, met grote groepen bezig zijn met zuiverheid en volume. Vaak zijn zangers verrast dat ze meer kunnen dan ze dachten. En thuis melodie├źn en harmonie├źn uitzoeken en partituren maken. Soms begeleiden op piano, gitaar of contrabas. Altijd met als doel de leden fijn en zeker te laten zingen en het publiek te laten genieten.

De gouden wikkel - Caecilia
Footloose - Caecilia
Rent - Oberon
Pippin - Oberon
Grijs - Caecilia
Hairspray - Oberon
Klokkenluider - Caecilia
Winner - Caecilia